Biografi

Her er min biografi. Den slags er jo godt fyldstof på en hjemmeside. Den er nærmest et direkte afskriv af Politikens DANSK ROCK som så er blevet opdateret til dags dato.

Morten Remar, født 9. maj 1960 i Hellerup.

Sanger, sangskriver, musiker og producer, der har været en central figur på den nordsjællandske musikscene, hvor han både som solist og medlem af grupper som Back To Back har spillet funk og pop.

Morten Remar startede med at synge i rockbandet Suvivovs og teknobandet Marquess men karrieren begyndte først rigtigt i Bon-Bon, der fra 1980 til 1985 spillede ved gymnasiefester og på spillesteder over det meste af landet. Bandet havde base i Helsingør og Espergærde og byggede sin feststemte, funkede musik på teknisk dygtigt spil.

Fra 1986 indledte Morten et samarbejde med Nis Bøgvad fra Ballerup. Med base i et studie i Valby og i Remars hjemmestudie i Helsingør skrev og producerede duoen elektroniske funknumre og skarpe popsange  med inspiration fra Prince, Michael Jackson og Scritti Politti. Som De Andre Gør blev et stort radiohit og under titlen Perfect Girl (12″, A&M, 1988) blev hittet lanceret i USA, remixet af David Cole og Robert Clivillés. Nummeret nåede en 31. plads på Billboards Top100 remix.

Crackstreet blev Back To Backs danske gennembrud, og specielt Jonathan var en regulær landeplage. Efter Gløder Af Håb gik duoen hver til sit, og Morten Remar stadig mere synlig som solist og producer. Han medvirkede på og var med til at søsætte børneplade-succesen Åh Abe (Sony/DR, 1993), og samme år udkom Hey Mister Day, en engelsksproget soloplade, hvor inspirationen fra Prince igen lurede med sange som Cindy Rose Without Her Clothes og She’s Got Juicy Lips. Pladens musikere var hentet fra Helsingørs nærmiljø med Morten Bolvig (key), Jens Fredslund (dr), Steffen Quist (gtr), Lars Elswing (bas) og Maria Montell (voc) som gennemgående figurer.

Det musikalske samarbejde med Maria Montell udmøntede sig i hendes 2 første soloalbum Jeg Er Her For Dig og Svært At Være Gudinde.

I 1998 udgav Morten det dansksprogede album Solo, og turnerede efterfølgende rundt på landets musikscener.

I forbindelse med udgivelsen af et opsamlingsalbum 1999 med Back To Back genoptog duoen samarbejdede og udgav i perioden 2000-2004 de to dansksprogede album Solfanger og Popfiction med efterfølgende koncerter hvorefter de igen stoppede.

Morten trak sig tilbage i 2004 fra pladebranchen men opretholdte dog lidt kontakt til musikken via udvalgte gæste-optrædener.

Men i 2009 gik han sammen med musikeren og sangskriveren Kristian Leth i popprojektet “Leth & Remar” og udgav singlen Lige Nu Og Her.

I starten af 2011, efter en frivillig pause fra musikken på mere end 7 år, vender han så tilbage på fuld tid til den danske musikscene med udgivelsen af hans fjerde solo-album, der blev udsendt i det tidlige forår 2012 og fulgt op af en større turne landet rundt.

Lige nu er Morten ved at lægge sidste hånd på indspilningerne af sit næste album, der endnu ikke har fået en titel, men denne gang er på dansk og indspillet i Juicy Halftones Studiet i Søborg sammen med Jens Runge og Henrik Irgens.

Det nye album har release 23. marts 2015.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s